Hoogovens Stoom IJmuiden

Hoogovens Excursietrein - Tata Steel IJmuiden

Hier komt u anders nooit! Op het terrein van het enige geïntegreerde staalbedrijf van Nederland, kunt u in de zomer eenmaal per maand een interessante rondrit maken met een stoomtrein. Tijdens de stoomtreinrit krijgt u een goed beeld van de omvang van de industriële processen van Tata Steel. U rijdt onder andere langs de beide hoogovens, de staalfabriek en de walserijen. Het transport van fabriek tot fabriek verloopt voor een groot deel over het spoor. Onderweg krijgt u uitleg over het productieproces en is er een fotostop. Bezoek aan de fabrieken is niet mogelijk. Raadpleeg de website voor de veiligheidsvoorwaarden en de route naar het station Velserbosch. Op de zondagen dat de stoomtrein rijdt, is het vlakbij station Velserbosch gelegen Hoogovens Museum geopend.

Reserveren aanbevolen. Zonder reservering is de kans groot dat u niet met de trein mee kunt.

De trein is toegankelijk voor vrijwel iedereen, kinderen onder 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene (max. 2 kinderen per volwassene).  Rolstoelgebruikers kunnen ook mee maar wel in overleg met de hoofdconducteur.

Voor informatie over de rondritten kijkt u op onze website. Hierop staan ook de aanvullende voorwaarden vermeld. Ook kunt u bellen naar 06 - 1212 9068 (Niet voor reserveringen). Dit nummer is alleen in het rijseizoen bereikbaar.

Back to top