Hoogovens Stoom IJmuiden

Hoogovens Excursietrein - Tata Steel IJmuiden

Stoomtreinritten tot nader bericht afgelast!
 
Tot onze spijt kunnen tot nader bwericht de ritten met de Hoogovens Excursietrein geen doorgang vinden!
Vanwege de stikstofproblematiek bij Tata Steel zijn tot nader order alle ritten met de Hoogovens Excursietrein opgeschort. 
Wanneer reserveringen weer mogelijk zijn, is afhankelijk van de ontwikkelingen.
Wij vertrouwen op uw begrip.
Onze stoomlocomotieven zijn inmiddels 'on tour' en bij andere organisaties ingezet. 

Hier komt u anders nooit! Op het terrein van het enige geïntegreerde staalbedrijf van Nederland, kunt u in de zomer eenmaal per maand een interessante rondrit maken met een stoomtrein. Tijdens de stoomtreinrit krijgt u een goed beeld van de omvang van de industriële processen van Tata Steel. U rijdt onder andere langs de beide hoogovens, de staalfabriek en de walserijen. Het transport van fabriek tot fabriek verloopt voor een groot deel over het spoor. Onderweg krijgt u uitleg over het productieproces en is er een fotostop. Bezoek aan de fabrieken is niet mogelijk. Raadpleeg de website voor de veiligheidsvoorwaarden en de route naar het station Velserbosch.

Reserveren aanbevolen. Zonder reservering is de kans groot dat u niet met de trein mee kunt.

De trein is toegankelijk voor vrijwel iedereen, kinderen onder 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene (max. 2 kinderen per volwassene).  Rolstoelgebruikers kunnen ook mee maar wel in overleg met de hoofdconducteur.

Voor informatie over de rondritten kijkt u op onze website. Hierop staan ook de aanvullende voorwaarden vermeld. Ook kunt u bellen naar 06 - 1212 9068 (Niet voor reserveringen). Dit nummer is alleen in het rijseizoen bereikbaar.

Hoogovens museum

Wilt u er een complete middag uit van maken? Bezoek dan ook het Hoogovens museum. Het museum toont u op aantrekkelijke wijze de geschiedenis van het Staalbedrijf. Het museum is geopend op de rijdagen van de Excursietrein. Reserveren is niet nodig, wel is voor het museum een aparte toegangsprijs verschuldigd (zie voor verdere informatie Hoogovensmuseum )

Hoogovensmuseum

Back to top