Agenda

Hieronder vindt u alle ritten en evenementen die binnenkort bij de Nederlandse railmusea plaatsvinden. Ook de openingsdagen van de musea worden aangegeven.

januari 2019

Miljoenenlijn - Grenzeloos Verleden

Datum: 
zondag 27 januari 2019

Het thema “grenzeloos verleden” leert je meer over het grensoverschrijdende baanvak Simpelveld-Vetschau. Per Duitse Dieseltrein (Schienenbus) wordt de genoemde grensoverschrijdende lijn verkend. Hierna volgt een rondleiding waarin de geschiedenis van het grensstation te Simpelveld en de betekenis voor de regio nader wordt toegelicht.

Het arrangement wordt afgesloten met een kopje koffie/thee en een stuk Limburgse vlaai in het nostalgische ‘Ristorante-rijtuig’ “Breda” op station Simpelveld.

Er zijn 3 programma’s te boeken, met elk een totale duur van ongeveer 2,5 uur:

maart 2019

Modeltrein Expo On traXS!

Datum: 
vrijdag 15 maart 2019 tot zondag 17 maart 2019

 Ook in 2019 ontmoeten de modeltreinen hun grote voorbeelden in het Spoorwegmuseum. Een fascinerende miniwereld met aandacht voor de kleinste details.

De modelbanen van de Modeltrein Expo On traXS! voldoen stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitseisen. We kunnen dan ook met recht  spreken van de Champions League modelbouw! De fraaie modelbanen worden geflankeerd door diverse fabrikanten en leveranciers die hun nieuwste producten tonen. Ook zijn er allerlei demonstraties waar je de kneepjes van het vak kunt leren.

april 2019

Opening museum

Datum: 
zaterdag 27 april 2019 tot donderdag 31 oktober 2019

Openingsdagen

Donderdag, Zaterdag en Zondag van 10.00 tot 16:30 uur

De maanden juli en augustus is het museum ook op de woensdagen geopend

mei 2019

juni 2019

Natuurwandeling

Datum: 
zaterdag 15 juni 2019 - 11:00 tot 15:00

Het Smalspoormuseum Erica, bekend van de treinen welke in de industriële ontwikkeling van Nederland gebruikt werden en de historische turfstrooiselfabriek organiseert in het kader van natuurbeleving, zaterdag 30 juni,  een treinrit met een wandeling om de Griendtsveenplas in het aangrenzende natuurgebied. De natuurbeleving, onder leiding van boswachter Eric Bloeming van het Staatsbosbeheer, is dan zeer zeker de moeite waard..

Back to top