Agenda

Hieronder vindt u alle ritten en evenementen die binnenkort bij de Nederlandse railmusea plaatsvinden. Ook de openingsdagen van de musea worden aangegeven.

juli 2018

Modellenmagazijn, nieuw in het Spoorwegmuseum

Datum: 
woensdag 4 juli 2018 tot zaterdag 1 januari 2028

Het Spoorwegmuseum neemt je in het Modellenmagazijn mee naar de magische wereld van de modelbouw. In een prachtige ruimte wordt je langs de verhalen geleid van de vele verschillende treinmodellen, die vaak al decennia tot de collectie van het museum behoren.

Hierbij is er niet alleen aandacht voor de modellen zelf, maar ook voor de mensen achter de modellen. Wie waren hun bouwers en bedenkers , en wie zijn de bewonderaars en bezitters?
Getoond worden vele unieke modeltreinen, van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot

november 2018

Afscheidsrit 65 018

Datum: 
zaterdag 17 november 2018 - 08:00 tot 22:00

 Afscheidsrit 65 018

 

Update 17 oktober:

Rotterdam Centraal Station rond de klok van 8 uur, terwijl we de lange zomer achter ons hebben gelaten staat koning Winter weer voor de deur. De dagen worden korter, de avonden en nachten koud en guur, 't is weer voorbij die mooie zomer...

Naar Sinterklas op zijn Pakjesboot

Datum: 
zondag 18 november 2018 - 09:58 tot zondag 2 december 2018 - 17:00

18 november t/m 2 december 2018
Woensdagmiddag, zaterdag en zondag

De stoker gooit wat extra kolen op het vuur. De stoom uit de locomotief maakt de rijtuigen lekker warm, zodat je comfortabel een spannende tijdreis naar Medemblik maakt. Onderweg zorgen we voor warme chocolademelk met koek. Onderweg komen de Pieten aan boord, die je in de tram gezelschap houden en in Medemblik naar de haven brengen. Daar wordt de grote pakjesboot van Sinterklaas verwacht...

december 2018

maart 2019

Modeltrein Expo On traXS!

Datum: 
vrijdag 15 maart 2019 tot zondag 17 maart 2019

 Ook in 2019 ontmoeten de modeltreinen hun grote voorbeelden in het Spoorwegmuseum. Een fascinerende miniwereld met aandacht voor de kleinste details.

De modelbanen van de Modeltrein Expo On traXS! voldoen stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitseisen. We kunnen dan ook met recht  spreken van de Champions League modelbouw! De fraaie modelbanen worden geflankeerd door diverse fabrikanten en leveranciers die hun nieuwste producten tonen. Ook zijn er allerlei demonstraties waar je de kneepjes van het vak kunt leren.

Back to top