Onze leden

Werkgroep 1501 / Stichting Klassieke Locomotieven KLOK

In 1986 is de Werkgroep 1501 opgericht met als doel de elektrische NS­locomotief 1501 te bewaren. In de daaropvolgende jaren is het bestand uitgebreid met elektrische locomotieven die kenmerkend zijn voor de Nederlandse Spoorwegen: de locomotieven 1122, 1304 en 1315. De Werkgroep beschikt ook over twee locomotieven van de NS-serie 1200: de turkooizen 1201 en de bruine 1218.

Stoom Stichting Nederland

ROTTERDAM - In een in oude stijl opgetrokken loods met draaischijf bevinden zich de machines van de SSN, zeven stoomlocs en drie diesellocs. Voor de negen rijtuigen is een aparte loods beschikbaar. Met dit materieel worden ritten gereden op het landelijke spoorwegnet. Meerdaagse ritten voeren vaak naar het buitenland. In de locloods wordt ook onderhoud uitgevoerd.

Stichting tot Behoud van Mijnlocomotieven

De Stichting tot Behoud van Mijnlocomotieven maakt zich sterk om overgebleven mijnspoormaterieel te bewaren voor het nageslacht. Kern van onze stichting zijn o.a. de diesellocomotief SM 130 en een aantal wagens die jarenlang bij de Staatsmijnen dienst hebben gedaan. Een andere belangrijke mijlpaal is het terughalen van de stoomlocomotief ON14 die dienst heeft gedaan bij de Oranje-Nassau mijnen.

Back to top