Lid:

Stoomtrein Katwijk Leiden

Smalspoormodelbouwdagen Stoomtrein Katwijk Leiden

Datum: 
zondag 29 september 2019 - 10:30 tot 17:00

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vinden bij de Stoomtrein Katwijk Leiden de Smalspoormodelbouwdagen plaats en maken we in ons museum ruim baan voor modelbanen en diorama’s gemaakt door Nederlandse en buitenlandse modelbouwers. Kom langs en geniet van de creativiteit van deze topmodelbouwers. Dit evenement krijgt steeds meer waardering in binnen- en buitenland als hèt smalspoormodelbouwtreffen in de Benelux. Dat is niet gek. Topmodelbouwers uit Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en ons eigen land brengen hun nieuwste creaties mee. Binnen staan de modelbanen opgesteld tussen het grote voorbeeld en buiten rijden de echte treinen. Een unieke combinatie waar steeds meer liefhebbers op af komen. Ook dit jaar hebben wij weer primeurs uit binnen- en buitenland.

Leuk voor iedereen!
Omdat de Smalspoormodelbouwdagen samenvallen met het laatste weekend van ons rijseizoen, op de herfst- en kerstvakantie na, rijden er dit weekend extra veel treinen. In het museum rijden de modeltreinen, buiten ‘spelen’ de vrijwilligers met hun stoom- en dieseltreinen in schaal 1:1. Deze formule is uniek voor jong en oud. Weer of geen weer, er is altijd wat te zien of te doen.

Weer veel primeurs
Ook deze keer zijn er weer veel primeurs: banen die volledig nieuw zijn of nog nooit en Nederland vertoond. Bij dit evenement komen de toppers op modelbouwgebied naar Valkenburg. Bij ons geen eindeloze rijen kramen met tweedehands spoorwegartikelen, maar wel gespecialiseerde stands die materiaal voor zelfbouw aanbieden of modellen die niet in de reguliere winkels te koop zijn.

Een toegangskaartje kost € 10,00 voor volwassenen. Kinderen van 4-12 jaar betalen € 8,00. Kaartjes geven toegang tot het museum, de treinen en de modelbanen en zijn de hele dag geldig.
Het museum is open van 10.30 tot 17.00 uur.

Stoomtrein Katwijk Leiden
Jan Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg ZH

Adres:
Jan Pellenbargweg 1
2235 SPValkenburg ZH
Nederland
Telefoon: (071) 572 4275
Back to top