Lid:

Miljoenenlijn

Dieseldagen Miljoenenlijn 2018

Datum: 
zaterdag 26 mei 2018 tot zondag 27 mei 2018

Jarenlang hebben de diesels de dienst uitgemaakt op de Miljoenenlijn. Vanaf 1954 reden de Blauwe Engelen tussen Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en Valkenburg. Tot aan het sluiten van het traject tussen Kerkrade en Simpelveld waren de DE1’tjes en DE2’tjes hier heer en meester.

Maar ook op spoorlijn Aken – Maastricht reden tientallen jaren afwisselend Nederlandse en Duitse dieseltreinen. Simpelveld werd nog lange tijd door stoomlocs bereikt, maar dat was vanaf de jaren ’50 vooral door goederentreinen van en naar Duitsland. Het aantal treinen dat met diesel werd voortbewogen was overduidelijk in de meerderheid.

Tijdens het weekend van 26 & 27 mei komen de stoomlocs daarom ook niet in actie. De ZLSM rijdt op beide dagen uitsluitend met dieseltreinen over de sporen van de Miljoenenlijn.

  

 

Gastmaterieel

Naast onze eigen Railbus en diesellocomotieven is er ook gastmaterieel aanwezig! Er wordt een intensievere treindienst gereden met naast reizigerstreinen ook unieke goederentreinen. Een aantal goederentreinen zal niet stoppen in Simpelveld: dit levert voor de fotografen fraai beeld op doordat het bijbehorend seinbeeld getoond zal worden door de armseinen.

Stap in de trein, voel en hoor de diesels brommen door de heuvels van Zuid-Limburg!

Adres:
Stationstraat 22
6369 VJSimpelveld
Nederland
Telefoon: 455440018
Back to top