Lid:

Stoomtrein Katwijk Leiden

Kinderstoomdagen Stoomtrein Katwijk Leiden

Datum: 
zaterdag 20 juli 2019 - 10:30 tot 17:00

In het weekend van 20 en 21 juli a.s. organiseren wij wegens groot succes voor de vierde keer onze Kinderstoomdagen in samenwerking met modelbouwers van miniatuurstoomtreinen. Naast ritten met onze eigen stoom- en dieseltrein kunnen kinderen nu ook meerijden op miniatuurstoomtreinen, of .... met de machinist op een grote locomotief.

Binnen en buiten je ogen uitkijken
Nog even en dan begint de zomervakantie. Geen moeilijke sommen meer maken en stilzitten op je stoeltje in de klas, maar lekker buiten spelen en genieten van het mooie weer. Jullie hebben je best gedaan en zijn vast allemaal overgegaan naar een nieuwe groep. Nu is het tijd om je te laten verwennen! Daarom kunnen alle trotse mama's en papa's en oma's en opa's het eerste weekend van de zomervakantie samen met de (klein)kinderen lekker een dagje ontspannen bij Stoomtrein Katwijk Leiden. In dit museum, waar je met ogen en je handen mag kijken, is het altijd leuk, maar dit speciale Kinderstoomweekend mag je echt niet missen.

Kinderstoomdagen
Alleen tijdens dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje te rijden. Ook zijn er een miniatuur stoomtrekker en miniatuur stoomvrachtwagentje. Je kunt ook meerijden met de machinist op een grote locomotief. Er worden demonstraties gegeven met rijdende modellen van een miniatuur stoomvrachtwagen en een stoomtrekker. Bij de demonstratietafels van de modelbouwers staan op ooghoogte nog veel meer modellen van stoommachines. Sommige modellen werken op perslucht. Met behulp van een fietspomp kun je de modellen zelf in beweging brengen door hard te pompen. Aan de knutseltafel kun je met papier, schaar en stiften aan de slag om je eigen trein te maken. Ook kun je grote bellen blazen, lekker zwieren in de zweefmolen en je laten schminken.
En heb je dan honger gekregen? Koop dan een lekker broodje bij de foodtruck of een verfrissende smoothie. De hele dag is er leuke muziek van een echt draaiorgel.

Kortom, een super leuk dagje uit voor jong en oud. Met het ouderwetse kartonnen treinkaartje kun je de hele dag meerijden in alle stoom- en dieseltreinen en kun je vrij rondlopen over het terrein van het buitenmuseum en het binnenmuseum bezoeken.

Prijzen
Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 8,00. Volwassenen: € 10,00. Kaartjes zijn de hele dag geldig. Rijd zo vaak mee als je wilt. Gratis parkeren voor de deur.

Bereikbaarheid
Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden-Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9. Volg de borden Recreatiegebied Valkenburgse Meer. Het museum is beide dagen geopend van 10.30 –17.00 uur.

Houd onze website of Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.

A5-flyer Kinderstoomdagen-2019 achterzijde

Adres:
J. Pellenbargweg 1
2235 SPValkenburg-ZH
Nederland
Telefoon: (071) 572 4275
Back to top