Lid:

Stoom Stichting Nederland

De Hoogoven Expres

Datum: 
zaterdag 25 mei 2019

Bijna 40 jaar na dato rijdt de SSN 23 023 de Hoogoven Expres naar Beverwijk en de voormalige Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken, het huidige Tata Steel. U kunt daarbij aanwezig zijn op de eerste stoomtreinreis van 2019, de Maidentrip van de 23 023.

Klik hier om naar de winkel te gaan: https://stoomstichting.nl/winkel

Omdat Tata Steel IJmuiden met gevaarlijke stoffen werkt, zijn zij verplicht iedereen te registreren die het terrein op komt. Daarom vragen wij de namen en geboortedatums van u en uw reisgenoten op te geven bij het boeken.

Net als in 1979 zal de reis starten in Rotterdam CS (opstapplaats) en via Gouda (opstapplaats), Woerden, Breukelen, Amsterdam, Haarlem en de oudste spoortunnel van Nederland; de Velserspoortunnel halteren in Beverwijk. Zal het de 23 023 lukken de lange stoomtrein door de in 1957 in gebruik genomen en 3.324 meter lange Velserspoortunnel te trekken. Onder het genot van de machtige exhaust slagen tussen de hoge tunnelwanden zal de bevolking van Beverwijk weten dat we eraan komen.

In Beverwijk verlaat iedereen de trein en zal per historische bus vervoerd worden naar de enige staalgigant in Nederland.

Na een bezoek aan het Hoogovens Museum gaat u met de stoomtrein een rondrit maken over het terrein van Tata Steel. Helaas is een bezichtiging binnen het bedrijf niet mogelijk. Toch zal er voldoende informatie worden gegeven over alles wat u om u heen ziet.

Na afloop komt de SSN trein weer voorgereden en zullen we via een alternatieve, maar zeker een leuke route weer terugkeren. Vanaf Beverwijk via Uitgeest waar de 23 023 zal kopmaken, rijden we naar Zaandam door de Hemtunnel naar het Amsterdamse Havengebied. Hier zal de 23 023 wederom kopmaken en gaat de reis richting Amsterdam CS. Hier houden we een fotostop. Vanaf Amsterdam gaat de reis terug zoals we gekomen zijn naar Gouda en Rotterdam.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de 23 023 om de locomotief gereed te hebben voor de proefritten en de uiteindelijke inzet voor SSN-treinen. Zonder onvoorziene omstandigheden gaat de datum van 25 mei lukken, het programma is nu nog onder voorbehoud.

Via de SSN webpagina houden wij u op de hoogte van het verloop. Via de winkel kunt u uw kaartjes boeken. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op via het contactformulier: https://stoomstichting.nl/contact.

Adres:
Rolf Hartkoornweg 50
3034 KLRotterdam
Nederland
Telefoon: +31 10 282 92 82
Back to top